Om

WOOD VIKING

Designeren

Jeg hedder Tove Friborg Bruun Mortensen og arbejder som grafisk designer i min virksomhed Lemon Design. Oprindeligt ville jeg uddanne mig til sølvsmed eller keramiker, men efter nogle lærerige og kreative år i forskellige, grafiske virksomheder endte jeg som selvstændig, grafisk designer. Det er et spændende job, som jeg aldrig bliver træt af, selvom det nu har varet i 25 skønne år.

Mit fornavn Tove stammer fra vikingetiden og betyder ’due’. Jeg tror, at dette på en eller anden måde har været mit kald til, at jeg har startet Wood Viking, hvor jeg fortolker, designer og producerer nogle af vikingernes mange kendte og mindre kendte ikoner i smuk, sort træ.
Nogle af produkterne har fået deres helt eget og unikke vikingelook.

Made with Passion

Jeg har altid følt og troet på, at jeg en dag skulle arbejde kunstnerisk, og en opgave i 2017 gjorde, at jeg oprettede firmaet Wood Viking i 2018.

Jeg har altid holdt af enkelhed, farven sort, duften af træ og natur samt smukt håndværk. Specielt vikingernes fantastiske håndværk i træ og metal har min store interesse.

Jeg brænder meget for sagen og tror på, at de unikke produkter skiller sig ud med deres enkelhed og grafiske, sorte look. Samtidig har produkterne en svag duft af ”tjære”, som kun gør dem mere autentiske.

Det ligger mig også meget på sinde, at Wood Vikings produkter er i høj kvalitet og skabt med respekt for miljøet.

Vikingernes historie har specielt i de senere år vundet stor interesse herhjemme og ikke mindst i udlandet. Jeg håber, du finder Wood Vikings produkter spændende!

Produkterne

Wood Viking bestræber sig altid på at levere et smukt og fejlfrit produkt.

Alle produkterne emballeres i en miljøvenlig æske med en lille produktfolder indlagt. Hvert produkt har sit eget vikingenavn, og på etiketten står en lille historie, som relaterer til produktets navn.

Finéren er helt tynde træplader der er skåret eller skrællet eller savet af træstammer og derfor får den naturlige skønhed fra træet. Træet er FSC-certificeret og din garanti for
bæredygtighed. 
Produkterne er laserskårne og nøje udvalgte ud fra kriterier om en smuk struktur og den fineste kvalitet, så de får det rette udtryk. De laserskårede produkter kan have en let brændt lugt, som dog aftager med tiden. Produkterne tåler ikke fugt eller direkte sollys.

Smykkerne har nikkelfrie ørekroge, låse og kæder.

De produkter, der skal samles, har alle en udførlig brugsanvisning, som du opfordres til at læse grundigt, inden du samler dem, idet træ er et levende materiale. Hvis du synes, at nogle af samlingerne sidder for løst, eller du ønsker, de skal sidde permanent fast, kan du give alle de små hak en lille smule transparent trælim, inden du samler delene.

Wood Vikings produkter er IKKE børnelegetøj.