Viser alle 3 resultater

Vikinge halskæde “Alta”

DKK 188,00

Varenummer: 9909

 

Byen Alta er beliggende i det nordlige Norge. Ved Altafjorden er fundet mange tusinde helleristninger, som beboere huggede ind i klipperne for 6-7000 år siden. Motiverne illustrerer blandt andet bjørnejagt, fiskeri, dyr og menneskeportrætter og giver et enestående glimt af tankegang og hverdagsliv for nogle tusinde år siden.

Mål: Længde 5,5 cm. Højde 2,5 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner

 

Vikinge halskæde “Lagertha”

DKK 188,00

Varenummer: 9910

 

Lagertha er norsk og kendt i sagaerne som en modig skjoldmø og prægtig kriger. Lagertha blev
gift med den danske viking og sagnkonge Ragnar Lothbrok. Hun hjalp Ragnar med at bekæmpe den svenske konge Frø, der i år 900 invaderede Norge. Efter deres skilsmisse bosatte Lagertha sig i Gaula dalen i Norge. Her fortsatte hun sine krigeriske bedrifter og hjalp Ragnar.

Mål: Diam. 5 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner
Kædelængde: Vælg mellem 25 cm med lås eller 37 cm uden lås.

 

 

Vikinge halskæde “Yggdrasil”

DKK 188,00

Varenummer: 9912

 

I nordisk mytologi er verdenstræet Yggdrasil (også kendt som livets træ) den mægtige, evigt grønne ask, der står i verdens midtpunkt, og som har sine tre rødder i henholdsvis dødsriget, jætternes og menneskenes verden. Ved de tre rødder er også tre kilder, bl.a. Mimers brønd, hvor Odin henter visdommen ved at give sit ene øje i pant. Navnet ”Yggdrasil” betyder ”Yggs hest”, og Ygg (= den skrækkelige) er et af Odins mange tilnavne.

Fin halskæde med kæde i sølv.

Mål: Bredde 5 cm.
Materiale: Tynd sort fineret træ.
Kædelængde: Ca. 26 cm med lås.