Viser alle 6 resultater

Vikinge ørering “Freja”

kr. 206,00

Varenummer: 9906

 

Freja er en vigtig gudinde i den nordiske mytologi. Hun var i vikingetiden den vigtigste kvindelige guddom. I nordisk kultur var rigdom og frugtbarhed nært forbundet og hendes glæde for guld og smykker afspejlede hendes funktion som frugtbarhedgudinde. Vikingerne bad til hende for bla. lykke og kærlighed.

Mål: Diam. 4 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner

 

Vikinge ørering “Frigg”

kr. 206,00

Varenummer: 9911

 

Frigg er Odins hustru. Hun er Odins ligeværdige i relation til visdom, og er den eneste ud over Odin, som har lov at sidde på Odins trone Hlidskjalf og se ud over verdenerne. Hun har kendskab til alle menneskers skæbne, men hun holder sin viden om fremtiden for sig selv. Hun blev opfattet som ægteskabets og moderskabets gud.

Mål: Diam. 2,5 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner

 

Vikinge ørering “Yggdrasil”

kr. 206,00

Varenummer: 9908

 

I nordisk mytologi er verdenstræet Yggdrasil (også kendt som livets træ) den mægtige, evigt grønne ask, der står i verdens midtpunkt, og som har sine tre rødder i henholdsvis dødsriget, jætternes og menneskenes verden. Ved de tre rødder er også tre kilder, bl.a. Mimers brønd, hvor Odin henter visdommen ved at give sit ene øje i pant. Navnet ”Yggdrasil” betyder ”Yggs hest”, og Ygg (= den skrækkelige) er et af Odins mange tilnavne.

Mål: Bredde 2,6 cm.
Materiale: Tynd sort fineret træ.

 

Vikinge øreringe “Hedeby”

kr. 206,00

Varenummer: 9905

 

Hedeby er et af to vikingeskibe, der blev fundet i havnebyen Hedeby ved Slesvig i det nuværende Tyskland. Handel var en blomstrende aktivitet for vikingerne og havnebyen Hedeby var Danmarks vigtigste handelscentrum i vikingetiden. Hedebyskibet er en ypperlig repræsentant for den sene vikingetids krigsskibe, langskibene.

Mål: Længde 5 cm. Bredde 3 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner

 

Vikinge øreringe “Hugin og Munin”

kr. 206,00

Varenummer: 9907

 

Hugin og Munin er oldnordiske navne og betyder tanken og mindet. Hugin er ”tanken” og Munin er ”mindet”. De to ravne fløj med deres skarpe blik ud hver morgen, og kom hver aften tilbage, hvor de satte sig på guden Odins skuldre, og fortalte ham, hvad der var sket i den nordiske verden – både gudernes og menneskenes. Odin blev kaldt for ”Ravnegud” eller ”Visdommens gud”.

Mål: Længde 5 cm. Bredde 3 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner

 

Øreringe “Solhjulet”

kr. 206,00

Varenummer: 9918

Solhjulet også kaldet ”hjulkorset” er et gammelt, oldnordisk tegn for solen og for guden Odin, den øverste gud i nordisk mytologi. Et rundt symbol med 4 symmetriske eger. Hjulet symboliserer de 4 årstider, livets cyklus, solens årlige bevægelser, hvor alting går i ring og gentager sig. Solhjulet benyttes ofte i Asatroende ritualer.

Mål: Diam. 2,5 cm.
Materiale: Tynd sort finer