Viser alle 4 resultater

Vikinge halskæde “Alta”

DKK 188,00

Varenummer: 9909

 

Byen Alta er beliggende i det nordlige Norge. Ved Altafjorden er fundet mange tusinde helleristninger, som beboere huggede ind i klipperne for 6-7000 år siden. Motiverne illustrerer blandt andet bjørnejagt, fiskeri, dyr og menneskeportrætter og giver et enestående glimt af tankegang og hverdagsliv for nogle tusinde år siden.

Mål: Længde 5,5 cm. Højde 2,5 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner

 

Vikinge halskæde “Lagertha”

DKK 188,00

Varenummer: 9910

 

Lagertha er norsk og kendt i sagaerne som en modig skjoldmø og prægtig kriger. Lagertha blev
gift med den danske viking og sagnkonge Ragnar Lothbrok. Hun hjalp Ragnar med at bekæmpe den svenske konge Frø, der i år 900 invaderede Norge. Efter deres skilsmisse bosatte Lagertha sig i Gaula dalen i Norge. Her fortsatte hun sine krigeriske bedrifter og hjalp Ragnar.

Mål: Diam. 5 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner
Kædelængde: Vælg mellem 25 cm med lås eller 37 cm uden lås.

 

 

Vikinge ørering “Frigg”

DKK 188,00

Varenummer: 9911

 

Frigg er Odins hustru. Hun er Odins ligeværdige i relation til visdom, og er den eneste ud over Odin, som har lov at sidde på Odins trone Hlidskjalf og se ud over verdenerne. Hun har kendskab til alle menneskers skæbne, men hun holder sin viden om fremtiden for sig selv. Hun blev opfattet som ægteskabets og moderskabets gud.

Mål: Diam. 2,5 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner

 

Vikinge øreringe “Hedeby”

DKK 188,00

Varenummer: 9905

 

Hedeby er et af to vikingeskibe, der blev fundet i havnebyen Hedeby ved Slesvig i det nuværende Tyskland. Handel var en blomstrende aktivitet for vikingerne og havnebyen Hedeby var Danmarks vigtigste handelscentrum i vikingetiden. Hedebyskibet er en ypperlig repræsentant for den sene vikingetids krigsskibe, langskibene.

Mål: Længde 5 cm. Bredde 3 cm.
Materiale: Tynd sort træfiner